kaatis.party

Meemit Discordista arkistoon Apache HTTP -palvelimen tiedostolistaukseen.

Myös kiitos Elias L:lle kehitystyöstä!

Lainaten Testausserverin jäsentä o7y/rakastanJavascript-GPT:tä selostaessaan kaatikseen ladatun serioused.png:n teknisiä ominaisuuksia:

Tämä valokuva on myös tallennettu Testausserveri -yhdistyksen palvelimelle, tarkemmin virtuaaliselle yksityispalvelimelle, jonka omistaa ja tarjoaa Oracle Corporation -niminen Amerikkalainen monikansallinen teknologiayritys. Palvelin on varustettu Ampere Computing LLC:n "Ampere A1" -palvelinprosessorilla, kahdella sadalla gigatavulla kiintolevytilaa, sekä kahdellakymmenellä neljällä gibitavulla hajasaantimuistia. Testausserveri on vuokrannut tämän palvelimen käyttöoikeuden Oracle Corporationilta, joten se saa suorittaa siellä omia ohjelmistojaan, olivat ne sitten itse tehtyjä, tai ulkopuolisilta tahoilta hankittuja. Suurin osa palvelimella suoritettavista ohjelmistoista on Testausserverin jäsenten itse tekemiä, sillä yhteisö on suunniteltu ohjelmoinnista kiinnostuneille, joten monet jäsenet osaavat itse luoda tietokoneohjelmistoja. Vaikka kyseinen palvelin on vuokrattu, se ei aiheuta Testausserverille minkäänlaisia kuluja, sillä se on osa Oracle Corporationin "Oracle Cloud" -palvelun ilmaista tasoa. Tallennuksen mahdollistaa Testausserverin kyseisellä palvelimella käynnissä oleva ohjelmisto nimeltä "Kaatis.party". "Kaatis.party" on "Miksun" ja "Eliaksen" kehittämä ohjelmisto, johon kuuluu Apache 2 -verkkopalvelin, tarkemmin versio 2.4.38, sekä Testausserverin Discord-palvelimella oleva robottikäyttäjä. Tämä robottikäyttäjä tarkkailee Testausserverin Discord-palvelimen "⁠meemit"-kanavalle lähetettyjä viestejä ja tallentaa niissä liitteenä olevat kuva-, video- sekä äänitiedostot edellä mainitulle palvelimelle. Tästä johtuen sinun ei välttämättä tarvitse tallentaa tätä valokuvaa omalle päätelaitteellesi, sillä se on jo tallennettu Testausserverin palvelimelle. Etuna tässä on se, että kun kuva on tallennettuna Testausserverin palvelimelle päätelaitteesi se ei vie oman päätelaitteesi tallennustilaa, etkä menetä sitä jos päätelaitteesi rikkoutuu, varastetaan, katoaa, tai muulla tavalla muuttuu käyttökelvottomaksi, sekä se, että voit jakaa kuvaa helpommin internetissä, sillä sinun ei tarvitse erikseen ladata sitä johonkin valokuvien jakamiseen tarkoitettuun palveluun. Kuitenkin valokuvan tallentaminen omalle päätelaitteellesi voi olla edullista, sillä silloin sinulla on pääsy siihen myös silloin, kun sinulla ei ole internet-yhteyttä, tai et muusta syystä voi yhdistää Testausserverin palvelimelle päästäksesi käsiksi kyseiseen valokuvaan. Joka tapauksessa voit löytää Testausserverin palvelimelle tallennetun valokuvan seuraavasta verkko-osoitteesta: https://kaatis.party/serioused.png.

README.md-dokumentaatio GitHub-repositoriolletestausserveri/kaatis.party

kaatis 🥳

a meme archive service that takes submissions from Discord

features

Liven up your community!

  • Host a Discord bot that monitors the meme channel of your guild. 🤖💥

  • The Discord bot is multilingual, speaking both English and Finnish. 📡🌏

  • Memes sent to your meme channel are saved to disk. 🗃️✅

  • The names of the saved files are intelligently deducted from message content or left as-is. The names are also automatically sanitized and truncated. 🥶🤤

  • Archived memes can be viewed from a minimalist Apache file listing. How dank! 🚀🙌

installation

Prerequisites: Docker, modern Node runtime

  1. Install the dependencies of the bot: npm install.

  2. Rename .example.env to .env and fill in the fields. You can set the language of the bot by setting the environment variable LANGUAGE to either english or finnish. Upload directory (UPLOAD_DIR) and htaccess path (HTACCESS_PATH) are also configurable.

  3. Run the bot and the Apache web server in different Docker containers: docker compose -f docker-compose.yml up.