Kuva Testausmeetistä. Noin 20 Testausserverin jäsentä istuu pöydän ääressä ja katsoo suurta näyttöä, jossa esitellään hallitusehdokkaita.

Testausserveri ry on vuonna 2021 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää ja mahdollistaa nuorten tietotekniikka- ja kyberharrastuneisuutta. Yhdistyksen keskeisin toiminto on sen 1765 jäsenen Discord-yhteisö, jossa nuoret pääsevät verkostoitumaan vertaistensa kanssa.

Yhteisömme tavoitteena on innostaa nuoria oppimaan uutta ja hiomaan jo olemassaolevia taitojaan tietotekniikka- ja kyberalalla. Yhdistyksemme jäsenistön laaja asiantuntemus mahdollistaa tukevaa toimintaamme: yhteisössämme voi saada apua kaikesta koodaamisen perusteista eettisen hakkeroinnin periaatteisiin.

Tuemme avoimen lähdekoodin projekteja ja työstämämme projektit julkaistaan kaikille nähtäväksi yhdistyksemme Github-sivuilla. Kaikki yhdistyksemme ja yhteisömme tuottamat palvelut ovat ilmaisia!

Valokuva Assembly-tapahtumasta. Tumma tapahtumahalli jossa on ihmisiä.Valokuva Junction-tapahtumasta. Sali, jossa on ihmisiä työskentelemässä tietokoneilla pitkien pöytien ääressä.Valokuva LähiTapiola Hack Day -tapahtumasta. Seinälle heijastettu kuva, jossa teksti: "Bountyt. // - 1. sija: wtf 3000€ // - 2. sija: testausserveri 2000€ // - 3. sija: t0ni 1500€ // - Muut sijoitukset: kaaos 500€, ks-atk 500€, accenture 500€ // Mielenkiintoisin havainto: testausserveri +1000€ // - Eniten havaintoja: wtf +1000€Valokuva Taco Bell -ravintolasta, jossa näkyy Testausserverin jäseniä syömässä tacoja.

Tavoitteemme

Tavoitteenamme on ylläpitää yhdistyksessämme ja Discord-yhteisössämme hyvää ilmapiiriä, joka antaa tasavertaiset mahdollisuudet kaikille oppia uutta tietotekniikasta tai hioa olemassa olevia taitojaan.

Pyrimme myös toimimaan tietotekniikka- ja kyberaloilla nuorten eduksi erilaisten yhteistyökumppaniemme kanssa, kuin mediassakin. Tavoitteenamme on tuoda ohjelmointia ja eettistä hakkerointia harrastuksina entistä enemmän suurten yleisöjen eteen.

Yhdistyksen järjestäytyminen

Järjestämme muutaman kerran vuodessa Testausmeetin. Tapahtumassa pääsee tapaamaan kasvoja nimimerkkien takaa, verkostoitumaan, puhumaan kaikesta "tech" ja ennen kaikkea nauttimaan rennosta ajanvietosta. Kutsu tulee Discordiin tiedotteena, sekä yhdistyksemme jäsenten henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin. Testausmeetin ohella järjestetään yleensä yhdistyksen kokous, jossa päätetään virallisesti yhdistyksen asioista.

Yhdistyksemme osallistuu lukuisiin tietotekniikka- ja kyberalan tapahtumiin ja kilpailuihin, kuten hackathoneihin, CTF-kilpailuihin ja hack-day tapahtumiin. Kenellä tahansa yhdistyksen jäsenellä on mahdollisuus päästä osallistumaan näihin tapahtumiin ja kilpailuihin ilmaiseksi.

Tutustu toimintaamme

Testausserveri tuottaa sisältöä seuraaviin sosiaalisiin medioihin ja palveluihin. Etenkin Instagramissa pääsee tutustumaan yhteisömme kohohetkiin.

Yhdistysjärjestys

Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat toimikaudella 2024 seuraavat henkilöt (henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet etunimi@testausserveri.fi, jollei toisin mainittu):

Eemil SinkkoEemil Sinkko
puheenjohtaja, talous
Antti ElliläAntti Ellilä
varapuheenjohtaja, tietojärjestelmät
Mikael HannolainenMikael Hannolainen
sihteeri
Ruben MkrtumyanRuben Mkrtumyan
hallituksen jäsen
Sergey IchtchenkoSergey Ichtchenko
hallituksen jäsen, yhteistyöt
Niilas OikarainenNiilas Oikarainen
hallituksen jäsen

Jäsenyys yhdistyksessämme

Yhteisön toimintaan osallistuminen ei vaadi yhdistyksemme jäsenyyttä. Kaikki ovat tervetulleita! Jäsenyys mahdollistaa kuitenkin osallistumisesi toimintaamme aktiivisemmin, sekä pääsyn lukuisiin eri jäsenyysetuihin.

Jäsenhakemukset käsitellään aina seuraavassa yhdistyksen kokouksessa. Jäsenenä saa äänioikeuden, sekä pääsyn Testausserverin @testausserveri.fi sähköposti-, Mastodon- ja Bitwarden-palveluihin.

Ketkä tukevat meitä?

Teemme yhteistyötä tällä hetkellä seuraavien organisaatioiden kanssa:

  • Next Gen logo
  • Koodia Suomesta logo
  • Aatos Legal Technology logo
  • Assembly logo
  • Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus
  • W4CFI logo
  • KRP logo

Lisäksi, jotkut yhteisömme jäsenet ovat tukeneet meitä taloudellisesti, joten suuri kiitos myös heille. Yhdistyksen rahankäyttö on läpinäkyvää ja kaikille nähtävillä OpenCollective-palvelussa.